Ékszertervezés

Lehetőség van a honlapon található ékszerektől eltérő, a megrendelő elképzeléseinek megfelelő nyaklánc, karkötő, mandzsettagomb stb. készíttetésére is.
Egyedi ékszertervezés esetén a művésszel „együtt alkotva, tervezve” alakul ki az ékszer végleges formája.

Egyedi ékszertervezés lépésről lépésre

  1. Kapcsolatfelvétel, első egyeztetés (e-mail, telefon)
  2. Első személyes megbeszélés („ismerkedés”, első vázlatok)
  3. Második személyes megbeszélés (tervek, árajánlat, határidők egyeztetése)
  4. Árajánlat, megrendelés
  5. Az ékszer átadása

 

Ékszertervezés lépései: 1. Kapcsolatfelvétel, első egyeztetés

Első lépésként a Kapcsolat menüpontban található e-mail címen kell megadni azt az elérhetőséget, amin keresztül felvehető a kapcsolat az érdeklődővel. (Az első kapcsolatfelvételre általában egy napon belül sor kerül.)
Ezt követően az első egyeztetés alkalmával megbeszéljük, hogy nagyjából milyen ékszert, milyen határidővel szeretne készíttetni az érdeklődő. Az első egyeztetés rendszerint telefonon vagy e-mailben történik.

Ékszertervezés lépései: 2. Első személyes megbeszélés

Az első személyes megbeszélés során megpróbálom megismerni az ékszer reménybeli viselőjét és a „körülményeket” (milyen alkalomra, eseményre készül az ékszer, preferenciák stb.). Ekkor már vázlatok is készülnek, ami alapján a tervezés elindulhat.

Ékszertervezés lépései: 3. Második személyes megbeszélés

A második személyes találkozóra már 2-3 tervvel, ill. árajánlattal érkezem. A megbeszélésen a vendég kiválasztja a neki tetsző designt és azon még finomíthat, pontosíthat. Itt véglegesítjük is a tervet, az árajánlatot és a határidőket.

Ékszertervezés lépései: 4. Árajánlat, megrendelés

A második személyes megbeszélésen meghatározott árajánlat elfogadására akár telefonon is sor kerülhet, megrendelni az ékszert kizárólag írásban és az előleg kifizetésével lehet. Az előleg az ár 50%-a.
Az előleg kifizetését követően kezdem az ékszert elkészíteni. Elsősorban gyűrűknél szükséges lehet a mesterdarab próbája, ezt időben jelzem a megrendelő felé.

Ékszertervezés lépései: 5. Az ékszer átadása

Végül a kész ékszert a megbeszélt határidőben díszdobozos csomagolásban, fémjelekkel és certifikáttal ellátva a megrendelőnek átadom. Az átadásnál esedékes a vételár második részének kifizetése.